Man aangehouden voor schietincident

woensdag 6 augustus 2014

Leeuwarden - De politie heeft dinsdag 5 augustus in het onderzoek naar het schietincident, dat op zaterdagavond 26 juli rond 22.45 uur op de Weaze plaatsvond, een 19-jarige inwoner van Burgum in Leeuwarden aangehouden.

Zaterdag 26 juli omstreeks 22.45 uur kreeg de politie eenmelding over een ruzie op de Weaze. De ruzie speelde zich af op straat en er zoumogelijk geschoten zijn. Alle betrokkenen zouden al weer zijn verdwenen. Kortetijd later kwam er een melding dat een man met een schietwond het ziekenhuis inLeeuwarden was binnengebracht.

Onderzoek

Nader onderzoek door de politie maakte duidelijk dat er op dehoek van het Zwitserswaltje en de Weaze ruzie tussen 2 mensen is geweest.Daarbij werd een 39-jarige man uit de gemeente Sdwest-Frysln neergeschoten. Deman is door een kennis overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij diezelfdenacht geopereerd. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. De politiestartte direct een tactisch en forensisch onderzoek op. Naar aanleidingvaneigen onderzoek en tips van getuigen kwam de recherche de verdachte op hetspoor. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en aldaaringesloten. Vrijdag 8 augustus zal de verdachte aan de rechter-commissaris voorworden geleid.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leons | 112 alarmeringen Leons | Goedkoop Tanken in Leons | Supermarkten in Leons | Weerbericht Leons