Zwaar ongeval; fiets getuige gestolen

zondag 19 januari 2014

Leeuwarden - Een 19-jarige jongeman uit Leeuwarden raakte zaterdagavond rond 18.00 uur zwaar gewond bij een aanrijding op het Zuiderplein in Leeuwarden. Het slachtoffer reed op een brommer en kwam op het Zuiderplein in aanrijding met een witte bestelbus. De bestuurder van het busje reed door zonder eerste hulp te verlenen aan de 19-jarige. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

De politie is volop bezig met het onderzoek naar de toedrachtvan het ongeval. Vlak na de aanrijding heeft de politie met meerdere getuigengesproken. Vanwege uiteenlopende verklaringen kan nog geen helderheid gegevenworden over de toedracht van het incident. De politie zoekt daarom nog getuigenvan het ongeval. Het gaat hier uiteraard om getuigen waar de politie nog nietmee heeft gesproken. Vooral mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren enmeer weten over de identiteit van de bestuurder van het busje, wordt gevraagdcontact op te nemen met de politie in Leeuwarden. Dat kan via het landelijketelefoonnummer 0900-8844.

Gestolen fiets

Na de aanrijding vloog de bromfiets in brand. Het brandendevoertuig werd door de brandweer geblust. Een 25-jarige man uit Leeuwardenverleende als eerste hulp aan de zwaargewonde bromfietser. Hij legde daarom zijnfiets, een zilverkleurige Giant, op zijn zij op de kruising. Tijdens dehulpverlening werd de fiets van de Leeuwarder gestolen. Van hem wordt binnenkorteen aangifte van de diefstal opgenomen. Het slachtoffer werd in een zorgwekkendetoestand met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Camerabeelden

De politie onderzoekt of er op diverse plekken camerabeelden van het ongevalen/of plekken waar het doorgereden witte busje langs kan zijn gekomen inLeeuwarden. Het busje is uit de richting van het station gekomen. De bestuurderwilde op de kruising vermoedelijk rechtdoor naar de Oostergoweg of rechtsafslaan in de richting van de Schrans.

Bedreiging

Na de aanrijding werd de plek van het ongeval afgezet. Eenonbekende wond zich hier mogelijk over op door om zich heen te schreeuwen. Opeen gegeven moment bedreigde de man een medewerker van een lokaal mediabedrijfmet een mes.De politie wil met behulp van de camerabeelden, gemaakt door debetrokken medewerker, de verdachteopsporen..

Schade

De politie hoopt met behulp van getuigen en de analyse vanmedewerkers van Verkeersongevallenanalyse meer helderheid te verschaffen over detoedracht. Vast staat dat de het doorgereden busje schade aan de voorzijde moethebben. Het onderzoek is gericht op het opsporen van de bestuurder van hetbusje, de dief van de fiets van de getuige en de dreigende man.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leons | 112 alarmeringen Leons | Goedkoop Tanken in Leons | Supermarkten in Leons | Weerbericht Leons