Prominent lid Hells Angels aangehouden na mishandeling

maandag 3 november 2014

Leeuwarden - De politie heeft in de vroege zondagochtend een prominent lid van motorclub Hells Angels aangehouden.

Agenten zagen de 50-jarige man in zijn colours staan bij eenhorecagelegenheid in het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Plotseling gaf hij eenandere man meerdere vuistslagen in het gezicht. Het 20-jarige slachtoffer liephierdoor twee afgebroken voortanden op. De verdachte is hierop door de agentenaangehouden. De vriendin van de verdachte bemoeide zich met de aanhouding enuitte diverse beledigingen in de richting van de agenten. Ook zij isaangehouden. Bij fouillering van het motorclublid bleek hij in het bezit van eenverboden werppen. Dit wapen is in beslag genomen. Op het politiebureau bleekbovendien dat de man een voorwaardelijke straf had openstaan. Met dezemishandeling heeft hij de schorsende voorwaarden overtreden. Hij is ingesloten.

Intimidatie

Uit onderzoek blijkt dat de motorclubleden door hun full coloursen groepsgedrag zo intimiderend werken dat slachtoffers vaak geen aangifte doenuit angst voor de gevolgen. De politie wil geen samenleving waarin slachtoffersleven in angst en criminele activiteiten ongestraft blijven. In dit geval wordtde verdachte ambtshalve vervolgd.

Aanpak

De aanpak van criminele motorclubs heeft een hoge prioriteitvoor politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn opgrote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Ondermeerop het gebied van wapens, drugs en intimidatie. Door de betrokken partners wordtsteeds gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan bestuurlijk,strafrechtelijk of anderszins zijn en eventueel een combinatie daarvan.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leons | 112 alarmeringen Leons | Goedkoop Tanken in Leons | Supermarkten in Leons | Weerbericht Leons